Social

Reporteri fara frontiere de bun-simt

PRO TV a fost amendat de catre CNA pentru ca o trupa de reporteri a navalit impreuna cu medicii de la salvare peste Gica Petrescu .

Am vazut stirea intr-un Jurnal de saptamina trecuta si mi s-a facut mila de saracul maestru. Pina de curind, il vedeam uneori pe Gica Petrescu deplasindu-se cu greu pe Calea Victoriei, sprijinindu-se intr-un cadru metalic, imbracat cu un palton vechi si avind pe cap o sepcuta pe care scria Romtelecom. Prezenta asta fantomatica de om ramas singur, chinuindu-se sa-si pastreze demnitatea la capatul batrinetii, era induiosatoare si tragica. In contextul in care omul acesta se chinuie in singuratatea lui neputincioasa, reporterii de la PRO TV au simtit nevoia sa-i ofere cu forta o portie de vizibilitate ca-n vremurile bune. Asemeni unei trupe de desant, ei au navalit peste sarmanul batrin pentru a-i viola putin intimitatea nefericita si neputinta senectutii. Aflasera probabil un pont de la o sursa care lucra pe la dispeceratul Salvarii si era musai sa fructifice informatia, caci nu se stie, era riscant sa te trezesti ca cei de la Antena 1 au pus si ei cameramanii pe drum. CNA-ul a amendat PRO TV-ul pentru filmarea si difuzarea unor imagini cu Gica Petrescu, fara acordul acestuia, si, mai ales, pentru ca omul se afla in apartamentul sau intr-o postura destul de umilitoare.
Era imbracat sumar si parea intr-o postura destul de fragila din punct de vedere emotional. Dar filmarea unui om fara acordul sau este o practica curenta a televiziunilor.
Sondajul pe strada, o prostie sociologica si un fals informational cit China, e o tehnica curenta de a ilustra diverse opinii emise din studio sau de a crea un pretext sumar pentru o discutie intre citiva destepti adunati la un talk-show. Cred ca oricine s-a trezit fata-n fata cu un reporter care sa-i bage microfonul in gura pe strada fara sa-i ceara acordul. Daca pe dl Sirbu l-ar durea burta intr-o seara si ar chema Salvarea, dar s-ar pomeni ca odata cu medicii vin si eu si-l filmez in chiloti , i-ar conveni?

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea