Social

#masini #dacia #maroc #proteste # productie dacia #mana de lucru

O parte din productia Dacia de la Mioveni ar putea fi mutata in Maroc

O mare parte a productiei de automobile Dacia de la Mioveni ar putea fi mutata intr-o fabrica din Maroc, din cauza protestelor angajatilor de la uzina din Arges, a declarat vicepresedintele Automobile Dacia, Constantin Stroe.

"Daca protestele de la Dacia nu se vor termina rezonabil, intr-o maniera avantajoasa pentru ambele parti, iar angajatii vor continua cu cereri nerealiste, exista o mai mare probabilitate ca o parte importanta a productiei de la Mioveni sa fie transferata in Maroc", a declarat vicepresedintele Automobile Dacia, Constantin Stroe.

Protestele angajatilor Dacia au adus pierderi imense, de peste 20 de milioane de euro producatorului auto. Daca productia Dacia ar fi mutata in Maroc, costurile ar fi mai mici cu 50% decat cele de la Mioveni, din cauza ca mana de lucru este mai ieftina. Salariul mediu net al angajatilor de la Mioveni a fost anul trecut de 2.600 de lei, aproximativ 580 de euro, iar la Tanger, Maroc, salariul mediu ajunge la 250 de euro.

Sursa foto: dcnews.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea