Social

#google #proces #comisia europeana #investigatii #harti proprii #favorizarea serviciilor proprii #Streetmap

Google, dat in judecata pentru favorizarea hartilor proprii

Google a fost data in judecata de o companie de internet din Marea Britanie, pentru favorizarea hartilor proprii printr-o "manipulare cinica a rezultatelor cautarilor", potrivit Bloomberg.

Streetmap, furnizor de harti pe internet, a facut aceasta plangere luna trecuta, iar acesta este cel de-al doilea astfel de proces intentat companiei Google, dupa luna iunie a anului trecut.

Procesul intentat de Streetmap reflecta o ancheta antitrust care este veche de trei ani si deschisa de Comisia Europeana pentru a afla daca Google favorizeaza serviciile proprii in detrimentul companiilor concurente, prin modificarea rezultatelor cautarilor.

Desi Comisia Europeana a cerut Google sa faca propuneri menite sa ajute la inchiderea investigatiei, purtatorii de cuvant ai companiei au refuzat sa comenteze acuzatiile aduse de Streetmap.

In luna iunie 2013, Google a mai fost dat in judecata de compania Foundem, un site de comparare a produselor, care anterior a reclamat compania la Comisia Europeana, lucru ce a dus la deschiderea investigatiei antitrust.

Sursa foto: mashable.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea