Social

#auschwitz birkenau #lagar daramat #criza financiara

Lagarul de la Auschwitz ar putea fi daramat din cauza crizei financiare

Criza financiara afecteaza si o serie de cladiri care au devenit monumente ale istoriei moderne, precum fostul lagar nazist de la Auschwitz .

Istoricii si oamenii politici au pornit o intreaga cearta, pe aceasta tema, pentru ca parerile sunt impartite in acest caz, informeaza BBC.

Istoricul Robert Van Pelt sustine ca lagarul ar trebui daramat si uitat, dupa ce va muri ultimul supravietuitor al Holocaustului, care a fost incarcerat la Auschwitz. Pe de alta parte, Wladyslaw Bartoszewski, ministrul de Externe polonez, considera ca aceasta cladire este un martor al suferintelor victimelor regimului nazist si trebuie pastrata.

"Multi supravietuitori ai Auschwitz-ului mi-au spus ca o vizita la acest lagar constituie o lectie buna pentru cei tineri, care nu au trait in regimul nazist. Sigur ca atata timp cat exista supravituitori, care doresc sa se reintoarca in acest loc, lagarul trebuie pastrat. Dar ce rost ar avea sa cheltuim atatea resurse pentru a conserva un loc gol, plin de amintiri neplacute? Daramarea cladirii ar putea sterge un moment dureros din istoria moderna", a declarat Van Pelt, care sustine daramarea lagarului. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea