Social

#alegeri parlamentare #republica moldova

Alegeri parlamentare in Republica Moldova, in aprilie

Biroul Permanent al Parlamentului de la Chisinau a propus data de 5 aprilie pentru desfasurarea alegerilor parlamentare din Republica Moldova, urmand ca propunerea sa fie aprobata in cadrul primei sedinte in plen, la inceputul saptamanii viitoare.

Convocat marti in prima sa sedinta de dupa vacanta, Biroul Permanent al Legislativului moldovean a decis deschiderea sesiunii de primavara a Parlamentului in ziua de luni, 2 februarie. Propunerea privind desfasurarea alegerilor parlamentare in 5 aprilie 2009 va fi adoptata in cadrul acestei prime sedinte plenare din 2 februarie.

Un comunicat de presa al Legislativului anunta ca in conformitate cu prevederile articolului 61 din Constitutie si articolului 76 din Codul electoral, mandatul actualului Parlament de legislatura a XVI-a, ales la 6 martie 2005, va expira la 7 martie 2009.

Alegerile parlamentare au loc in conditiile in care, doua legislaturi la rand, Partidul Comunistilor din Republica Moldova ( PCRM ) a detinut peste 55% din mandatele de deputat. Sondajele electorale efectuate in ultimul an crediteaza PCRM cu peste 30% dintre voturile celor care sunt decisi sa se prezinte la urne.

Avand in vedere absenteismul traditional de peste 40% de la alegerile din ultimii ani din Republica Moldova, dupa redistribuire, comunistii ar putea detine din nou majoritatea in viitorul Parlament.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea