Social

#marcel pavel #amenda #frf

FRF si Marcel Pavel, amendati pentru intonarea gresita a imnului de stat al Romaniei

Cantaretul Marcel Pavel si Federatia Romana de Fotbal au fost amendati de Prefectura Capitalei cu 5.000 fiecare pentru intonarea imnului de stat al Romaniei cu alt text decat cel oficial.

In cadrul meciului Romania-Franta, disputat marti seara pe stadionul National Arena din Bucuresti, Marcel Pavel a gresit versurile imnului. Cantaretul sustine ca a evitat "Triumfator in lupte, un nume de Traian", pentru a nu fi interpretat politic.

"E o lege foarte clara, nr. 75 din 1994 in a carei anexa e redat imnul national si tot in aceasta anexa se spune ca la manifestarile sportive imnul se canta, potrivit acestui text de lege, in varianta prescurtata, adică strofele 1,2, 4 si ultima. In alt text de lege se prevede foarte clar ca constituie contravenţie intonarea textului national cu alt text decat cel prevazut de lege. Nu ai voie sa intonezi imnul pe alta partitura sau cu alt text, sub nicio o formă, e contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 2.500 la 5000 de lei. Una dintre persoanele care pot constata aceasta contraventie fiind prefectul Capitalei.", a declarat Mihai Cristian Atănăsoaie, prefectul Bucurestiului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea