Social

#companii petroliere #benzina #bnr #adrian vasilescu

Explicatia BNR pentru scumpirea benzinei: "Vor sa vada cat pot merge cu pretul"

Adrian Vasilescu , consilierul guvernatorului BNR Mugur Isarescu , sustine ca scumpirile carburantilor sunt o "tatonare a pietei", iar companiile petroliere vor sa vada cat de mult pot scumpi carburantii, fara sa piarda un numar mare de clienti.

"Sunt tatonari. Ei vor sa vada cum se pot pozitiona pe piata si sa vada si cat pot merge cu pretul in competitia cu clientii", a declarat Adrian Vasilescu , citat de Gandul.info.

O alta explicatie este ca pretul carburantilor creste acum, pentru ca companiile petroliere sa poata ieftini benzina si motorina pe viitor.

"Ei nu sunt chiar atat de veniti cu pluta incat sa nu stie ca va veni un timp cand lucrurile vor intra in recul", a mai spus Vasilescu.

In viziunea consilierului BNR, preturile vor continua sa creasca pana cand, la benzinarii "nu se va mai duce acelasi puhoi de lume ca apoi sa o ia razna cu masina pe drumuri".

Mugur Isarescu, guvernatorul BNR, a criticat si el explicatiile companiilor petroliere care au mentionat cursul de schimb leu-dolar printre motivele scumpirii. Isarescu a considerat explicatia "tendentioasa", aratand ca pretul carburantilor nu a scazut pana acum odata cu fluctuatiile cursului de schimb.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea