Social

#avertizare meteorologica # cod portocaliu de canicula #canicula romania # cod galben de canicula #canicula # avertizare de canicula

Cod portocaliu de canicula! Temperaturi de 40 de grade Celsius

Romania se afla sub avertizare de canicula! Meteorologii anunta vreme deosebit de caniculara in urmatoarele zile. Mercurul termometrelor va urca pana la 40 de grade Celsius, iar disconfortul termic va fi accentuat.

Miercuri este in viguare un cod galben de canicula pentru judetele Mures, Alba, Sibiu, Bihor, Hunedoara, Arad, Timis, Caras-Severin, Mehedinti, Dolj, Olt si Teleorman. Aici, mercurul din termometre va urca pana la 36-37 de grade Celsius.

Pe arii restranse insa, in special in zonele montane dar si in estul si sud-estul tarii, instabilitatea atmosferica va fi accentuata. Se vor inregistra averse torentiale, insotite de descarcari electice si intensificari ale vantului cu aspect de vijelie. Sunt posibile caderi de grindina.

Joi intra in viguare un cod portocaliu de canicula, temperaturile urcand pana la 40 de grade Celsius, la umbra!

In judetele Dolj, Olt si Teleorman si in zona joasa de relief a judetelor Caras-Severin si Mehedinti se vor atinge local maxime termice de 37-39 de grade Celsius si pe arii restranse de 40 de grade Celsius, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, anunta ANM.

Pentru restul tarii este in viguare un cod galben de canicula. Caldura se va intensifica si va cuprinde cea mai mare parte a tarii. Disconfortul termic va fi accentuat - indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pe arii relativ extinse pragul critic de 80 de unitati. Se vor inregistra frecvent temperaturi maxime de 34-36 de grade Celsius, iar minimele nocturne se vor situa in general peste 20 de grade, indeosebi in regiunile extracarpatice, potrivit informatiilor publicate de ANM.

In regiunile nord-vestice si nordice, precum si la munte, mai ales in orele serii si ale noptii, instabilitatea atmosferica se va accentua si se vor semnala averse torentiale, frecvente descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului cu aspect de vijelie si caderi de grindina.

Mai multe informatii despre vreme gasesti pe vremea.acasa.ro.

Citeste si:

Canicula, stres suplimentar pentru organism. Cum ne racorim fara sa ne imbolnavim

Cum sa te racoresti in casa, in zilele caniculare de vara

Sursa foto: health.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea