Social

Basescu: Romania trebuie sa isi asume explicit anul 2014 pentru adoptarea euro

Presedintele Traian Basescu a declarat astazi ca Romania trebuie sa isi asume explicit anul 2014 pentru adoptarea monedei unice europene, seful statului avertizand totodata ca si in domeniul aplicarii Strategieii euro ca moneda. Trebuie sa ne asumam explicit anul 2014. Aceasta, insa, este o tinta realista numai daca vom manifesta responsabilitate politica in gestionarea cheltuielilor publice si daca vom introduce mecanisme coerente de planificare si executie bugetara multianuala", a subliniat el apoi.

Printre deficientele la care a mai facut referire Basescu s-a numarat si faptul ca tara noastra are o ponderea prea mare a populatiei ocupate in agricultura. In discursul sau, presedintele s-a mai referit la faptul ca in Romania, obiectivele si mijloacele Strategiei Lisabona reprezinta un subiect "pe care inca nu il cunosc sau nu il inteleg multi dintre politicienii Romaniei".

"Cetatenii Romaniei, insa, stiu inca prea putin despre ce este vorba atunci cand aud de Strategia Lisabona. Daca vrem ca Strategia Lisabona sa fie un succes, atunci trebuie sa ne adresam in primul rand cetatenilor", a punctat el.

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea