Social

Basescu a gratiat sase "gainari" saraci

Se vede treaba ca in Romania justitia este mai degraba chioara decat oarba. In timp ce "marii rechini" care devalizeaza banci si subtiaza bugetul de stat zburda nestingheriti prin strainatate cheltuindu-si milioanele de euro, romanii care fura un copac, un telefon mobil sau niscaiva haine primesc ani grei de puscarie. Presedintele Traian Basescu a gratiat zilele trecute sase astfel de "gainari".

Petru Clipa este un batran de 68 de ani din comuna Lucacesti, judetul Buzau. Impreuna cu un amic a furat un copac dintr-o padure, cauzand un prejudiciu "imens" de fix 3.161.235 lei. A primit patru luni de inchisoare, dar e foarte bolnav .

Mihaela Danila are 33 de ani si domiciliul in localitatea Dorohoi, judetul Botosani. Este divortata si are in intretinere nu mai putin de cinci copii minori. Conditiile in care locuiesc sunt mai mult decat precare. A fost condamnata la un an si zece luni de inchisoare pentru ca a furat haine din mai multe curti si locuinte. In urma gratierii, se va putea intoarce acasa la cei cinci copii.

Vasile Gagiu este un gorjean de 60 de ani, domiciliat in comuna Valari. Justitia romana si-a umflat muschii si i-a aplicat acestuia doi ani si jumatate de inchisoare doar pentru ca nu a respectat o hotarare judecatoreasca de partaj . In zilele urmatoare va simti din nou gustul libertatii.

Valeria Stanga, din Baia de Fier, judetul Dolj, este un alt caz rezolvat "exemplar" de justitia din Romania, demn de studiat in facultatile de drept. Necasatorita, cu patru copii minori in intretinere, Valeria a primit trei ani de inchisoare pentru ca a fost complice la furtul "fabuloasei" sume de 215.000 lei. "Inculpata a inlesnit sustragerea sumei din buzunarul partii vatamate, aflata in stare de ebrietate ", se arata in comunicatul Presedintiei, unde sunt nominalizati toti cei sase gratiati.

Si furtul unui simplu telefon mobil te poate arunca in puscarie ani de zile. I s-a intamplat lui Marian Scorus , un bacauan de 23 de ani din Onesti. "Inculpatul, fiind in stare de ebrietate, a parasit discoteca in care se afla si a lovit cu capul geamul unui autoturism, care s-a spart. Ulterior, in timp ce se afla la aceeasi discoteca a solicitat un telefon mobil partii vatamate. Dupa incredintarea telefonului, acesta a parasit discoteca iar a doua zi l-a vandut altei persoane", se spune in comunicat. Scorus a primit nu mai putin de trei ani de inchisoare.

Presedintele Basescu a mai gratiat-o si pe Adriana Colacel din localitatea Colacel, judetul Buzau. Aceasta a fost condamnata la doi ani si sase luni de inchisoare pentru ca si-a aruncat intr-o toaleta publica fetita nou-nascuta. Copilul a fost salvat. Adriana mai are in intretinere alti trei copii minori si acum isi iubeste si fiica la care vroia sa renunte intr-un moment de adanca depresie din cauza saraciei in care se zbate. Nici unul dintre gratiati n-a avut bani de avocati pe care sa-i plateasca, sa-i scape de puscarie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea