Social

#trecerea la ora de iarna #schimbarea orei #ora de iarna

Se schimba ora! Iata cum ne afecteaza trecerea la ora de iarna!

Romania trece la ora oficiala de iarna in noaptea de sambata spre duminica, cand ora 4.00 va deveni ora 3.00. Astfel, ziua de 26 octombrie, care va avea 25 de ore, va fi cea mai lunga din an.

Un studiu din 2012 la care au participat peste 3.000 de adulti din Marea Britanie a demonstrat ca, odata cu schimbarea orei in luna octombrie, calitatea somnului se diminueaza. "Bucurati-va de o ora in plus de somn cat puteti" au concluzionat specialistii de la Glasgow University, Marea Britanie, care sustin ca efectul schimbarii de ora dispare in cateva zile, scrie dailymail.co.uk.

Cei mai multi dintre participantii la studiu au declarat ca se simt mai energici si mai fericiti decat inaintea trecerii la ora oficiala de iarna. "Trecerea la ora de iarna le poate oferi un scurt ragaz pentru odihna acelora care au probleme cu somnul, dar si celor care dorm bine de obicei, efectele in cazul primilor fiind temporare", spune Colin Espie, fondator al Centrului pentru Somn de la Universitatea Glasgow, citat de Mediafax.

Totusi, explica Espie, calitatea somnului scade semnificativ odata ce corpul se obisnuieste cu noul program, iar procesul se accentueaza pe masura ce se instaleaza iarna.

In ultima duminica din luna martie se va trece din nou la ora de vara.

Sursa foto: digi24.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea