Social

# alegeri noimbrie # sondaj alegeri 2014 #alegeri 2014 #candidati presedintie #prezidentiale 2014 #victor ponta #monica macovei #vot

Ponta - lider in sondaje, Macovei - lider pe Facebook. Tu cu cine votezi?

Mai putin de doua saptamani pana la alegerile prezidentiale, iar romanii sunt impartiti in doua mari tabere: pro si contra Victor Ponta. Iata ce spun sondajele. 

Pana la alegeri, candidatii la prezidentiale se "bat" in popularitate. Astfel, mesajele lui Victor Ponta pe Facebook ajung la cel mai mare număr de simpatizanţi în valori absolute, dar raportat la numărul de fani eficienţa mesajelor lui Iohannis şi Macovei este superioară, deoarece fanii sunt mai ataşaţi şi buni comunicatori, relevă o analiză Mediafax Research&Monitoring.

Performerul în ceea ce priveşte creşterea numărului de fani este Klaus Iohannis, care în săptămâna analizată (13-19 octombrie) a reuşit să depăşească 300.000, ajungând chiar la 342.543 şi reducând astfel din distanţa faţă de Victor Ponta, care cu 578.961 de simpatizanţi, continuă să fie liderul detaşat al clasamentului şi care, cel mai probabil, nu mai poate fi ajuns până la primul tur al algerilor prezidenţiale. Din punct de vedere al numărului de mesaje, pe primul loc rămâne Monica Macovei, care a distribuit în total 78 de postări (aproximativ 11 pe zi).

În ceea ce priveşte rata de apreciere a mesajelor, Klaus Iohannis conduce cu 1,75%, urmat de Monica Macovei cu 1,72%, Elena Udrea cu 1,07%, în timp ce Victor Ponta se află pe locul 4 cu o rată de apreciere subunitară de 0,96%, iar Călin Popescu Tăriceanu are 0,68% şi Corneliu Vadim Tudor are 0,53%.

Pe de alta parte, 39% din românii chestionaţi de IRES nu ştiu cu cine vor vota la alegerile prezidenţiale, cu doar două săptămâni înaintea primului tur de scrutin. În schimb, puţin peste jumătate din alegători, mai precis 58%, sunt hotărâţi cu cine vor vota pentru Cotroceni. 40,6% dintre români îl vor vota pe Victor Ponta, iar 30,1% pe Klaus Iohannis, arată un alt sondaj, realizat de INSCOP Research, la comanda Adevarul. 

Pe locul al treilea se clasează Elena Udrea cu 6,7%, urmată foarte aproape de Călin Popescu Tăriceanu cu 6,2%. Locul 5 este împărţit de Teodor Meleşcanu şi Monica Macovei, ambii cu 4,6%.

Raspunde si tu la sondajul Acasa.ro pentru a vedea cata "dreptate" au sondajele: 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea