Social

#Klaus Iohannis legea gratierii #Klaus Iohannis referendum #klaus iohannis

Referendum pe tema gratierii. Anuntul facut de Klaus Iohannis

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat luni seara organizarea unui referendum pe tema modificarii legilor justitiei, dupa protestele duminica seara.

"Aceasta tema (a gratierii, n.r.) in mod nefericit a devenit o tema nationala, este evident ca exista un larg interes pentru aceasta tema a schimbarii Codurilor penale si a gratierii si daca asa este, atunci voi supune aceasta tema dezbaterii publice si votului popular. Voi incepe demersurile pentru un referendum, referendum prin care romanii vor putea sa se exprime, vor putea sa spuna daca sunt de acord cu aceste demersuri sau nu'', a spus el.

Iohannis a subliniat ca gratierea si modificarea legilor privind justitia nu s-au regasit in programul de guvernare al PSD.

'”Si atunci, daca guvernantii au facut o tema din asta, vor trebui sa suporte votul popular pe aceasta tema. Aparent, vorbim despre chestiuni legate de justitie, aparent vorbim despre ordonante de urgenta pe teme concrete. In realitate, dragi romani, vorbim despre ce natiune vrem sa fim. Vrem sa fim o natiune puternica, un stat de drept, sau vrem sa fim o natiune asa si asa, cu un stat de drept care poate fi inmuiat si discutat'”, a concluzionat Iohannis, scrie Mediafax. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea