Social

#protest #tigari electronice #protest tigari electronice

Protest de amploare impotriva tigarilor electronice! Iata ce pericole au sesizat expertii

129 de experti in sanatate publica din lumea intreaga au trimis o scrisoare deschisa Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) ca semn de protest impotriva masurilor minimale de testare a impactului tigaretelor electronice.

Este a doua scrisoare deschisa remisa OMS in mai putin de o luna, dupa ce medicii au tras semnalul de alarma privind invazia brandurilor si a aromelor pe tutun pe piata. Astfel, intre august 2012 si ianuarie 2014, pe piata au aparut in fiecare luna nu mai putin de 10 branduri si 242 de noi arome disponibile pentru tigarile electronice.

Chiar si alte produse din comert, precum sarea de bucatarie, sunca sau piperul, sunt mai nou condimentate cu arome de tutun. Pe piata exista in acest moment 466 de marci de produse reincarcabile pentru tigarile electronice cu 7.764 de arome. Doar o mica parte din acestea au trecut prin filtrul testelor OMS.

"Este o piata cu un marketing agresiv avand ca tinta publicul tanar. Deja se constata o crestere a numarului de tineri care apeleaza la tigari electronice, desi nu au fumat pana acum. Producatorii din industria tutunului au invadat piata tigaretelor electronice cu produse la fel de nocive", reclama expertii din Grecia, Statele Unite si Marea Britanie in scrisoarea deschisa.

Sursa foto: blog.thenewstribune.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea