Social

Piata europeana nu protejeaza inca produsele traditionale romanesti

Piata europeana nu protejeaza inca produsele traditionale romanesti motiv pentru care infiintarea unui Oficiu pentru produse traditionale va ajuta producatorii romani sa-si valorifice produsele pe piata UE, a anuntat, vineri, directorul din cadrul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR), Tudorel Balta, informeaza NewsIn.

"Pana in prezent, nici un producator nu a solicitat protectia denumirii unui produs alimentar. Nu este ceva nefiresc, sunt state care au aderat in 2004 si abia acum au inceput sa ceara protectia pentru anumite produse.

Important este ca producatorii romani au inteles care sunt avantajele oferite de protectia denumirii. Sunt semnale ca produsele romanesti sunt asteptate pe piata comunitara, insa calitatea acestora este garantata de protectia denumirii", a spus Tudorel Balta.

Potrivit directorului din cadrul MADR, un Oficiu pentru Produse traditionale se va deschide in Brasov, in cursul lunii aprilie. (continuarea pe Ziare.com)

 

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea