Social

#fericirea se transmite genetic #hormonul fericirii #oameni fericiti #genetica #fericire

Nu conteaza unde te nasti, fericirea se transmite genetic! Unde traiesc cei mai fericiti oameni

Savantii Universitatii Warwick au stabilit ca nivelul de fericire este determinat de o gena care produce serotonina (hormonul fericirii), in functie aceasta anumite populatii experimentand diverse stari de spirit. Iata care sunt cei mai fericiti si cei mai nefericiti locuitori ai planetei!

Danezii sunt cei mai fericiti oameni de pe Pamant, sustin savantii. Dimensiunile genei care regleaza nivelul de serotonina sunt cele mai mari in cazul scandinavilor. Dupa danezi, alte populatii predispuse la stari de fericire sunt cele din Vietnam si Panama.

In ciuda nivelului ridicat al veniturilor, francezii, britanicii si americanii par predispusi la stari de anxietate, depresie si nefericire, resimtite de-a lungul intregii vieti. Datele genetice influenteaza fericirea, insa nu in totalitate, sustin cercetatorii.

Acestia au luat in calcul si alte elemente: nivelul educatiei, avantajele job-ului, sanatatea, stabilitatea politica, conflictele armate din zona in care locuiesc si clima. Echipa coordonata de profesorul Andrew Oswald va prezenta pe 4 noiembrie harta globala a fericirii, ce include 131 de natiuni.

Sursa foto: techtimes.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea