Social

#consum de lapte #risc deces #lapte

Bei lapte? Trebuie neaparat sa stii asta!

Ce-i mult nu-i bun ne spuneau bunicii atunci cand eram copii. Zicala ajunge sa fie confirmata chiar de catre cercetatori suedezi, care au descoperit ca mai mult de trei pahare de lapte baute zilnic pot creste riscul de deces.

Specialistii spun ca anumite zaharuri din lapte precum lactoza si galactoza distrug celulele din organism, ceea ce duce la o imbatranire prematura si la afectarea sistemului imunitar, scrie dailymail.co.uk.

Peste 100.000 de femei si barbati au participat la studiul realizat de cercetatorii de la Universitatea Uppsala, din Suedia. Studiul s-a intins pe nu mai putin de 20 de ani. In toata aceasta perioada, 15.541 dintre voluntari au murit, iar 17.252 au suferit fracturi. Cercetatorii au ajuns la concluzia ca cei care consumau de obicei mai mult lapte nu au prezentat un risc mai redus de fracturi, ceea ce intra in contradictie cu teoria potrivit careia laptele intareste oasele.

In cazul femeilor care beau zilnic mai mult de trei pahare de lapte pe zi, riscul de moarte prematura a fost dublu comparativ cu cele care beau un singur pahar zilnic. Si in cazul barbatilor s-a observat o tendinta asemanatoare, insa riscul era putin mai mic. Specialistii recomanda consumul altor lactate care contin mai putina lactoza.

Sursa foto: mangiarebuono.it

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea