Social

#vagoane CFR Marfa #diicot

Mii de vagoane, vandute de sefii CFR Marfa ca fier vechi

Astazi, 60 de perchezitii au loc in Bucuresti si la Timisoara, intr-un dosar al DIICOT vizand CFR Marfa si privind vanzarea la fier vechi a 2.450 de vagoane de tren de marfa, la pret subevaluat. Prejudiciul in acest caz se ridica la 6,3 miloane de euro!

Intreaga conducere executiva a Societatii Nationale de Transport Feroviar de Marfa ”CFR MARFA” S.A, in frunte cu fostul director general Mihut Craciun, este implicata in gruparea infractionala vizata de perchezitiile care se desfasoara in Bucuresti si in noua judete, spun procurorii DIICOT.

“'Din cercetari a reiesit ca, in cursul anului 2016, la nivelul unei societati de transporturi feroviare, s-a constituit un grup infractional organizat, implicand factori de decizie de la nivelul central si teritorial al societatii de transport. Membrii gruparii sunt banuiti ca ar fi subevaluat bunurile din patrimoniul societatii, cu prilejul operatiunilor de vanzare-cumparare a 2.450 de vagoane destinate casarii, facilitand astfel traficarea in folosul unei firme de colectare a deseurilor feroase din Calarasi a diferentei rezultate intre valoarea reala si cea subevaluata a bunurilor casate'', se arata intr-un comunicat IGPR, citat de realitatea.net.

Potrivit sursei citate, subevaluarea s-a efectuat prin ofertarea pe Bursa de Marfuri Bucuresti, in baza unei proceduri de licitatie deschisa a 2.450 de vagoane pe roti, la pret de fier vechi, desi, in conformitate cu standardele in materie, deseurile metalice provenite din casarea materialului rulant se incadrau in categoria '”deseu fier vechi greu” si ”deseu fier vechi special” (otel), categorii de deseuri cu o valoare de piata net superioara.

“'Pretul de achizitie a fost de 120 de euro per tona de fier vechi, in conditiile in care pretul mediu practicat pentru “deseu fier vechi greu” era de 175,88 euro per tona, iar pentru “deseu fier vechi special' (otel) era de 218,90 euro per tona. Astfel, cei in cauza ar fi realizat practic o subevaluare a bunurilor cu 82,42% in cazul 'deseurilor fier vechi special' (otel) si cu 46,56% in cazul 'deseurilor fier vechi greu'. Prejudiciul cauzat societatii de transport prin activitatea infractionala este de 6.313.748 de euro”, precizeaza sursa citata.

Sursa foto: psnews.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea