Social

Gigi Becali si Adi Minune au incaierat Stefanestiul

In Stefanestii de Ilfov candideaza un pesedist, fin al lui Becali, sprijinit de Adi Minune , si actualul primar PNG-ist, sprijinit de latifundiar. Prin comuna, unde metrul patrat a sarit de 120 de euro, va trece viitoarea autostrada Bucuresti - Brasov.

Un ciudat imbold de a-si indeplini datoria de alegatori s-a abatut ieri peste locuitorii comunei Stefanesti, care s-au postat in fata sectiilor de votare inca de la doua dimineata, ajungand in cursul zilei sa sparga usile pentru a-si exprima optiunea. „I-a saltat PSD-ul din pat in toiul noptii, cu japca, sa se duca sa voteze”, urlau sustinatorii PNG in cursul incidentelor ce au urmat.

„Inca de la doua noaptea ne-am trezit sa votam, iar acum PNG-ul nu vrea sa ne mai lase sa intram”, strigau la randul lor sustinatorii PSD, in timp ce zguduiau usile sectiei de votare si spargeau geamurile. Ce a starnit scandalul care a durat toata ziua de ieri nu se stie bine nici acum. Initial s-a lansat zvonul ca cineva parasise cabina de vot si uitase sa mai returneze stampila.

Apoi s-a auzit ca reprezentantii partidelor s-au certat intre ei, in sectia de votare si au parasit locul, procesul fiind astfel intrerupt. In orice caz, de la ora 11, accesul in sectia de votare amenajata in Scoala Generala nr. 1 din Stefanesti a fost oprit. Jandarmii nu au mai facut fata valului de alegatori furiosi, iar una dintre usile care dadeau spre sala de vot a fost sparta.

In partea opusa, alt val de alegatori a patruns in scoala si a inceput sa se impinga cu politistii si jandarmii urland impotriva presedintelui sectiei de votare, PNG-istul Vasile Sorica. „A oprit votul pentru ca a vazut ca toata lumea voteaza cu PSD. Jos primarul Rababoc, jos primarul Rababoc!”, strigau simpatizantii PSD impinsi de jandarmii care sosisera in patru dube pentru a potoli spiritele. Cetatenii din Stefanesti se jura cu nu au primit spaga

Sectia de votare a stat inchisa aproape doua ore pana ca reprezentantii partidelor sa faca pace. In tot acest timp, sute de alegatori au stat atarnati de gardul scolii generale scandand impotriva primarului. Cateva personaje iesite din sediul PSD, de peste drum, au venit insa cu dispozitii noi. „Daca strigati «jos primarul Rababoc» nu se va relua votarea pentru ca nu e voie sa pomenesti numele candidatilor. Strigati si voi «vrem schimbarea!»”. Ceea ce s-a

si intamplat. Legea electorala in­vocata de cunoscatori a fost insa departe de a fi respectata. In sectia de votare s-au perindat mai toti oamenii politici ai satului. Liderul Partidei Romilor statea cu o foaie in mana si facea o lista cu cei care au votat. Aceleasi personaje misterioase stateau postate din colt in colt. „Ai vo­tat, Gigele? Ia bon de ordine si vino...”

Tot atunci au inceput acuzele grele. „Le-au dat mancare si bautura la betivii astia sa-i voteze”, acuzau PNG-istii. „Cine a zis ca a primit 300 de euro sa voteze, minte!”, replicau PSD-istii altor acuze ridicate in curtea sectiei de votare. Incidentele au continuat pe tot parcursul zilei. Jandarmii incercau sa limiteze numarul celor care intrau in cabina de vot la trei persoane. Cum se ivea insa o bresa, se imbulzeau cate 20.

Candidatul Minune, cocotat pe balustrada

Doua femei au lesinat, probabil din cauza soarelui si a imbulzelii si nu a lui Adrian Copilu’ Minune care si-a facut aparitia printre alegatori. Pe numele sau adevarat Adrian Simionescu, manelistul este unul dintre candidatii PSD la un loc de consilier comunal in Stefanesti.

„Dupa cum vedeti, e un dezastru”, a descris cantaretul situatia alegerilor, venind insa cu promisiunea unor vremuri mai bune. „Vrem sa facem ca aceasta comuna sa se invarta dupa soare, asa cum zice si Gigi Becali. Dar noi vrem sa si facem lucrul acesta, nu sa il spunem”, a declarat Adrian Minune , urcat pe balustrada unei scari pentru a fi vazut mai bine.

Finul lui Gigi Becali – inamicul PNG


Lupta electorala in Stefanesti se da intre candidatul PSD, Aurel Parvu, si cel PNG, actualul primar, Anghel Rababoc. Aurel Parvu este finul latifundiarului Gigi Becali, insa presedintele PNG l-a repudiat dupa ce a intrat in PSD.

In schimb, a ales sa-l sustina pe actualul primar, Anghel Rababoc. Interesul lui Gigi Becali pentru Stefanestii de Jos nu tine doar de tradarea finului. In comuna aflata la 20 de minute de Bucuresti se vor investi cantitati uriase de bani.

Un singur proiect, cel al firmei Opus Project&Development presupune o investitie de 670 milioane euro pentru a se construi locuinte, spatii comerciale si birouri, pe un teren de aproximativ 100 de hectare. In plus, prin Stefanestii de Jos va trece autostrada Bucuresti – Brasov, iar la doi kilometri de comuna va trece soseaua de centura a Capitalei.

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea