Social

#seism #cutremur #cutremur bucuresti #cutremur Buzau #seism Bucuresti

Cutremur puternic in Romania! L-ai simtit?

Un cutremur a avut loc aseara, la ora 22.45, in judetul Buzau. Cutremurul a avut magnitudinea de 4,8 si s-a produs la 107 de kilometri adancime, informeaza Institutul National pentru Fizica Pamantului.

"A mai fost un cutremur similar in martie tot in acest an, tot de 5. Zonele cele mai afectate pentru cutremurele de acest tip sunt zonele dinspre Moldova si Campia Romana, Focsani, Bucuresti, Ploiesti, Iasi, zona situata in afara arcului carpatic. Anul acesta este ceva mai activ fata de anii precedenti. Nu cred ca aceasta activitate ar iesi prea mult din regimul activitatilor din Vrancea, nu as considera ca este un semn ca ar veni un cutremur mare, insa zona Vrancea e capabila sa produca cutremure mari", a spus pentru Romania TV Mircea Radulian, directorul Institutului National pentru Fizica Pamantului.

Alte doua cutremure s-au produs duminica in judetul Buzau, in zona seismica Vrancea, intr-un interval de aproximativ patru ore, unul avand magnitudinea de 3 grade pe scara Richter si celalalt fiind de 2,8 grade.

Cutremurul cu cea mai mare magnitudine produs anul acesta in Romania a avut 5 grade si s-a inregistrat la 29 martie, tot in zona seismica Vrancea.

Sursa foto: sursazilei.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea