Social

#vremea in septembrie #vremea un august #vremea in iulie #vremea pe trei luni #vremea in tara #vremea #starea vremii #meteo #conditii meteo

Avertizare de canicula in urmatoarele luni! Prognoza meteo pentru iulie, august si septembrie

Iulie si august se anunta luni caniculare si secetoase, in cea mai mare parte a tarii. Din septembrie, desi temperaturile scad usor fata de lunile precedente, acestea continua sa fie ridicate, urcand peste media normala perioadei, anunta Administratia Nationala de Meteorologie (ANM).

In iulie, canicula continua iar temperaturile vor fi mai ridicate decat normalul climatologic al perioadei. Cel mai clad va fi in regiunile de sud, sud-est precum si in vestul tarii. Pentru aceasta perioada, specialistii estimeaza temperaturi medii de peste 24 de grade Celsius, media multianuala pentru luna iulie fiind de 20,2 grade Celsius, potrivit parametrii monitorizati in intervalul 1981 — 2010.

Meteorologii anunta valori crescute si in luna august. In sudul, sud-estul si vestul tarii temperaturile vor fi extrem de ridicate pe toata perioada lunii, depasind normele climatologice. In restul tarii, temperaturile se vor situa in jurul valorilor normale pentru aceasta perioada. Media multianuala a lunii este de 19,7 grade Celsius, iar pentru acest an, meteorologii anunta temperaturi medii tidicate de pana la 23 de grade Celsius. Precipitatiile vor fi deficitare, anuntadu-se o luna secetoasa pe tot teritoriului tarii.

Si in septembrie temperaturile medii vor fi peste cele normale acestei perioade, media multianuala pentru aceasta perioada fiind de 14,8 grade Celsius. Pentru acest an, meteorologii anunta temperaturi medii cuprinse intre 13 si 15 de grade Celsius, in Maramures, respectiv intre 16 si 19 grade in Dobrogea. Precipitatiile vor fi in continuare deficitare, exceptand regiunile din nordul si centrul tarii.

Estimarile sezoniere sunt realizate de Centrul European pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia, si au un grad de realizare de aproximativ 60%, potrivit meteoromania.ro.

Mai multe detalii despre vreme poti gasi pe vremea.acasa.ro.

Sursa foto: brecorder.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea