Social

#autobuz blocat in nameti #nameti #viscol

Autobuz cu 50 de pasageri, blocat in troiene

Un atobuz ce transporta 50 de calatori a ramas blocat in troiene in aceasta dimineata, in judetul Constanta. Tragedia s-a petrecut intre localitatea Ciocarlia de Sus si Autostrada 2.

La fata locului s-au deplasat mai multe utilaje de deszapezire si a fost nevoie de interventia politiei pentru scoaterea autocarului din nameti.

Vantul continua sa bata cu putere, spulberand zapada, joi dimineata, in special in judetul Constanta, aici fiind inregistrate, in ultimele 24 de ore, cele mai multe solicitari pentru situatii de urgenta din cauza conditiilor meteo.

"Recent s-a finalizat o interventie pe DJ 381 intre localitatea Ciocarlia de Sus (jud. CT) si autostrada A 2 pentru deblocarea unui autobuz cu 50 persoane care, in jurul orelor 06.30, si-a intrerupt deplasarea la aproximativ 300 metri de intrarea in localitate. De asemenea, pe alt sector al DJ 381, intre loc. Valea Dacilor si Ciocarlia de Sus s-a reusit deblocarea a 2 autoturisme cu 3 persoane, situatie semnalata in jurul orei 8.00 in aceasta dimineata. in contextul efectelor fenomenelor meteo din ultimele ore, s-au desfasurat 28 de interventii, in urma carora au fost deblocate 32 auto si 75 persoane. Cele mai multe interventii au fost executate in judetul Constanta, unde au fost deblocate 20 auto si 48 persoane. La nivelul judetelor afectate au fost efectuate 2.823 interventii medicale de catre serviciile de ambulanta (2.471) si SMURD (352), dintre care 36 pentru gravide si 22 pentru persoane dializate, fiind transportate la spatiile puse la dispozitie de catre autoritatile locale, 29 persoane fara adapost. In aceeasi perioada, in zonele afectate, aeronavele Ministerului Afacerilor Interne au efectuat un numar de 8 misiuni medicale (AR-2, GL-3, B-2 si DJ-1)", se arata intr-o informare remisa de Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

Traficul rutier a fost reluat pe Autostrada soarelui, pe ambele sensuri, dar pe tronsonul 105-144, intre Drajna si Fetesti, se circula controlat, in coloana, masinile fiind insotite de utilaje de deszapezire si echipaje de politie, potrivit mediafax.ro.

"In ultimele 24 de ore, in zonele unde s-au manifestat efecte ale fenomenelor meteorologice periculoase au intervenit 4.333 efective ale Ministerului Afacerilor Interne (2.520 - IGPR, 1.135 - IGSU, 678 - IGJR) cu 2.381 mijloace (1.923 – IGPR, 329 - IGSU, 129 – IGJR). La nivelul CNAIR s-a actionat cu 1.364 utilaje, fiind folosite 2.552,7 tone de material antiderapant (sare si nisip) si 5,8 tone clorura de calciu", mai sustine MAI.

Sursa foto: cugetliber.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea