Financiar

#schimbari #ordonanta de urgenta # legea contabilitatii

Schimbari in Legea Contabilitatii

Firmele care au cifra de afaceri si active care nu depasesc  suma de 35.000 de euro vor putea sa opteze pentru contabilitate simplificata , se arata intr-un proiect de Ordonanta de urgenta care vizeaza modificarea Legii Contabilitatii, informeaza money.ro.

O alta prevedere a acestui document se refera la obligativitatea firmelor de a-si pastra, cel putin 10 ani, aplicatiile informatice cu care au procesat datele inregistrate in contabilitate. In prezent, firmele nu sunt obligate sa faca acest lucru.

De asemenea, proiectul de OUG prevede ca situatiile  financiare anuale vor trebui sa fie semnate de directorul economic, contabilul sef sau o alta persoana delegata sa indeplineasca aceasta functie. Persoana imputernicita trebuie sa fie autorizata si sa faca parte din Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania

In ceea ce priveste amenda maxima pentru nerespectarea reglementarilor publicate de Ministerul Finantelor Publice , aceasta scade de la 30.000 la 4.000 de lei.

 In schimb, se instituie o amenda de 70.000 de lei pentru nerespectarea obligatiei privind auditarea, conform legii, a situatiilor financiare anuale si a situatiilor financiare anuale consolidate.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea