Social

#ministerul agriculturii #camp #amenda

Amenda pentru terenurile agricole nelucrate?

ministerul agriculturii a conceput un proiect de lege care prevede o amenda de 400 de lei pentru terenurile agricole nelucrate.

"Proiectul de lege privind amendarea proprietarilor care nu-si lucreaza terenurile cu circa 400 de lei se afla pe masa premierului si va fi trimis in Parlament in aceasta primavara", a anuntat ministrul agriculturii , Valeriu Tabara .

Scopul initiativei este introducerea terenurilor nelucrate in circuitul agricol si imbunatatirea activitatii agricole la nivel national.

Fermieri cred insa ca amenda nu-si va atinge scopul si vor ajunge sa vanda terenurile pe sume derizorii, avand in vedere preturile mici din acest moment.

"Am introdus acest proiect ca sa scapam de buruieni si pentru a-i face pe proprietari sa-si lucreze terenurile. Daca nu si le pot lucra, sa le vanda sau sa le arendeze. Daca nu vor, sa plateasca amenda", a explicat Adrian Radulescu, secretar de stat in Ministerul Agriculturii, citat de Adevarul.ro.

Din suprafata totala de teren arabil din Romania, de 9,5 milioane de hectare, peste un milion nu este lucrat, potrivit datelor Ministerului Agriculturii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea