Financiar

#rabla #programul rabla #casare #program #bani #depunere #dosare

Prime de casare de 38 milioane de lei pentru firmele din programul Rabla

Ministerul Mediului a redus bugetul alocat pentru persoanele fizice in cadrul programului Rabla cu 38 milioane lei, suma fiind redistribuita firmelor incluse recent in programul de casare. Astfel, din bugetul total de 228 milioane lei alocat programului, companiile vor putea beneficia de prime de casare in valoare de 38 milioane lei, pentru care Ministerul a alocat 10.000 de masini.

Persoanele juridice care vor sa isi schimbe autoturismele vor beneficia, incepand de la 1 septembrie, de prime de casare in valoare de 38 milioane lei prin programul "Rabla", dupa ce Ministerul Mediului a redistribuit bugetul de 228 milioane lei, alocat initial doar pentru persoanele fizice.

"De la 1 septembrie vor ramane 50.000 de masini pentru persoane fizice, avand alocata suma de 190 milioane lei, iar 10.000 masini vor fi repartizate pentru persoane juridice . De aceea, s-a redus suma pentru persoanele fizice, insa bugetul ramane cel stabilit initial, de 228 milioane lei", au declarat pentru NewsIn reprezentanti ai Ministerului Mediului.

Potrivit acestora, bugetul alocat firmelor va fi suplimentat cu suma ramasa neutilizata la sfarsitul etapei a doua sau diminuat cu suma accesata in avans in etapa a doua, a anuntat Ministerul.

Producatorii de autoutilitare usoare, de pana la 3,5 tone, pot depune pana in 15 august cereri de inscriere pentru participarea la a treia etapa a programului, desfasurata in perioada 1 septembrie - 11 decembrie .

Producatorii auto validati in programul de innoire a parcului auto pot depune cereri de suplimentare a cotei alocate in 18 septembrie si 19 octombrie.

"In conditiile in care sunt depuse cereri de suplimentare, iar un producator validat nu utilizeaza la prima tragere din etapa a treia cel putin 80% din finantarea acordata pentru respectiva tragere, Autoritatea ii va diminua finantarea corespunzator sumei neutilizate, in mod identic procedandu-se si la tragerea a doua", se arata in ordin.

Comitetul director al administratiei Fondului pentru Mediu a validat 134 de producatori, importatori de autoturisme si distribuitori autorizati pentru etapa a doua de desfasurare a programului de stimulare a innoirii parcului auto national.

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea