Financiar

#ampor #proiecte #por #reguli #modificari

AMPOR coboara stafeta in ceea ce priveste aprobarea proiectelor pentru Axa prioritara 1

Autoritatea de Management pentru Programul Operational Regional a publicat o clarificare a Corrigendum-ul numarul 2 la Ghidul solicitantului, pentru sub-domeniul " Centre urbane" al Axei prioritare 1 a POR, prin care doreste sa confirme faptul ca modificarile aduse regulilor aplicabile procesului de evaluare si selectie a cererilor de pentru proiectele individuale, componente ale Planurilor integrate de dezvoltare urbana, pentru care se solicita finantare , se aplica si in cazul procesului de verificare a conformitatii administrative si eligibilitatii cererilor de finantare aferente proiectelor individuale, componente ale planurilor integrate de dezvoltare urbana, pentru care se solicita finantare nerambursabila .

Corrigendum-ul nr.2 la Ghidul solicitantului pentru sub-domeniul "Centre urbane" a fost publicat de catre in data de , pe site-ul www.inforegio.ro. In Corrigendum se prevedea faptul ca, in cazul in care – ca urmare a procesului de evaluare tehnica si financiara – o cerere de finantare este punctata cu mai putin de 3,5 puncte, acest lucru nu va mai atrage respingerea in integralitate a Planului integrat de dezvoltare urbana si a celorlalte cereri de finantare aferente proiectelor individuale decat in situatia in care nu mai sunt indeplinite conditiile minime de admisibilitate a Planului.

Pentru ca o cerere de finantare sa indeplineasca aceste conditii minime, el trebuie sa cuprinda minim 2 proiecte din categorii diferite de operatiuni, din care unul obligatoriu din categoria a), respectiv "Reabilitarea infrastructurii urbane si imbunatatirea serviciilor urbane, inclusiv transportul urban".

Aceeasi regula este aplicabila si in cazul procesului de verificare a conformitatii administrative si eligibilitatii cererilor de finantare aferente proiectelor individuale, componente ale planurilor integrate de dezvoltare urbana, pentru care se solicita in cadrul sub-domeniului "Centre urbane".

In consecinta, paragraful "Atentie! criteriile de eligibilitate sunt cumulative, in ceea ce priveste atat eligibilitatea solicitantului, cat si eligibilitatea proiectului. Neindeplinirea unuia dintre aceste criterii de catre oricare dintre cererile de finantare pentru proiectele individuale atrage respingerea cererii respective ca neeligibila, precum si respingerea planului in integralitatea acestuia, impreuna cu toate cererile de finantare aferente, chiar daca restul acestora sunt eligibile!" din cadrul Sectiunii II.2.2. "Conformitatea administrativa si eligibilitatea cererilor de finantare individuale" din Ghidul solicitantului se inlocuieste cu...

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea