Financiar

#rectificare #buget #guvern #ministere #fonduri

Rectificari de buget "cu sange pe pereti"

Mediul, Turismul, Educatia si Apararea sunt ministerele care au fost afectate negativ de prima rectificare bugetara din acest an, bugetele acestora fiind diminuate in urma unei sedinte de Guvern "extrem de dura", au declarat surse oficiale pentru agentia Mediafax. "A fost o discutie cu sange pe pereti, cu lacrimi , de aproximativ trei ore, pe tema rectificarii bugetare, in care s-a taiat in carne vie din bugetul ministerelor", au afirmat sursele citate.

Colectarea defectuoasa a taxelor si impozitelor din primele luni ale acestui an l-au constrans pe ministrul Finantelor, Gheorghe Pogea , sa ceara ministrilor reducerea cheltuielilor de personal cu 5% fata de suma aprobata initial pentru 2009, au mai aratat sursele citate.

Astfel, incasarile din TVA au inregistrat scaderi semnificative, de 7,6%, de la 7,21 miliarde lei la 6,66 miliarde lei. Impozitul pe profit a scazut si el cu 13,4%, de la 2,29 miliarde lei la 1,99 miliarde lei.

Conform documentelor publicate de ministerul Finantelor, bugetul general consolidat a inregistrat un deficit de 3,3 miliarde lei...

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

  •   2009-04-02
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii