Financiar

#date #financiar #top #datorii #companii

Topul companiilor cu cele mai mari datorii

Ministerul Finantelor a publicat, pe site-ul institutiei, datelor financiare ale companiilor aferente anului 2008. Astfel, 20 dintre cele mai mari companii private din Romania au pasit in anul crizei cu bilanturile incarcate de datorii totale de peste 8,3 miliarde euro, la afaceri cumulate de aproape 24 miliarde euro, scrie Ziarul Financiar. Majoritatea datornicilor vin din energie si retail alimentar, sectoare care au avut nevoie de investitii masive pentru modernizare si extindere.

Cel mai mare datornic privat este in acelasi timp si cea mai mare companie locala, Petrom, care la finalul anului trecut avea datorii totale de peste 1,3 mld. euro la afaceri de 4,5 mld. euro si un profit net de 277,8 mil. euro. In cazul Petrom, cea mai mare parte a datoriei, respectiv 936,4 mil. euro este pe o perioada de un an din care mai putin de 10% este datorata institutiilor de credit, scrie ZF.

Restul sunt datorii pe termen lung . Chiar daca datoriile pe termen scurt au un nivel considerabil, Petrom este protejat printr-un nivel mare al profitului.

Alaturi de Petrom, controlata de austriecii de la OMV, Rompetrol Rafinare (Petromidia), intrata in portofoliul KazMunaiGaz, Petrotel Lukoil si Lukoil Romania , ambele controlate de rusii de la Lukoil, sunt...

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

  •   2009-08-24
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila: Schimba paradigma in cautarea unui job

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii