Financiar

#neimpozitare #profit #afaceri #reinvestit #impozit

Prin neimpozitarea profitului reinvestit firmele vor economisi 80 milioane euro

Masura privind neimpozitarea profitului reinvestit , solicitata indelung de mediul de afaceri, este o solutie care va multumi atat investitorii, cat si Guvernul, apreciaza primul ministru Emil Boc.

Astfel, eliminarea de la 1 octombrie a impozitului pe profitul reinvestit va lasa firmelor in conturi 80 milione euro, va facilita crearea a 15.000 de noi locuri de munca pana in 2010 si va genera, totodata, venituri suplimentare la buget de circa 180 milioane lei, din contributiile de asigurari sociale si impozit pe venit platite de noii angajati, a spus marti seful Executivului.

Masura de neimpozitare a profitului reinvestit, prevazuta sa intre in vigoare la 1 octombrie, va lasa firmelor in conturi 80 milione euro si va avea drept consecinta cresterea veniturilor bugetare cu 0,5%, aproximativ 180 milioane lei, din contributiile de asigurari sociale si impozit pe venit platite de noii angajati, stimuland totodata crearea de locuri de munca, a spus marti premierul, in fata plenului reunit al celor doua Camere.

Nota de fundamentare a Proiectului de Ordonanta privind neimpozitarea profitului reinvestit indica, in acelasi timp, o diminuare a bugetului de stat cu 240 - 420 milioane lei, insa va determina cresterea numarului mediu de angajati cu 15.000, reducand astfel cheltuielile cu somajul.

Potrivit acestuia, prin aplicarea legii privind restructurarea agentiilor guvernamentale si stimularea mediului de afaceri...

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

 

  •   2009-09-16
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului

Expert Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Aplicatii pentru prelucrarea de fotografii pe smartphone

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte, specialist IT&C

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.