Financiar

#infrastructura #agentii #investitii #emil boc #premier

Boc: Prin reorganizarea agentiilor de stat facem economii pentru investitiile in infrastructura

"Prin reducerea cheltuielilor bugetare urmarim si adaptarea activitatii aparatului administrativ la conditiile crizei economice care va permite, prin aceasta reducere a cheltuielilor bugetare, inclusiv sa continuam planul de Investitii publice pe care l-am propus la inceputul anului si sa ne respectam angajamentele pe care ni le-am asumat prin memorandumul incheiat cu CE si FMI", a declarat Boc, citat de NewsIn.

In discursul sustinut in Parlament cu ocazia asumarii raspunderii pe legea privind reorganizarea institutiilor statului si reducerea cheltuielilor bugetare, seful Executivului a spus ca, prin reducererea numarului de posturi ca urmare a restructurarii agentiilor de stat, vor fi economisite anual 22 de milioane de lei. In plus, veniturile proprii ale acestor institutii vor fi virate la bugetul de stat.

Premierul a declarat ca, potrivit Institutului National de Statistica , numarul angajatilor din administratia centrala a crescut cu 37% intre 2004 si 2008, de la 159 .000 la 218.000. Intr-o agentie guvernamentala ponderea expertilor in randul angajatilor variaza insa intre 40 si 60%, diferenta fiind reprezentata de aparatul administrativ.

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

 

  •   2009-09-16
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului

Expert Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Cum se transporta un computer

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte, specialist IT&C

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist: Ce se intampla cu salariatii part-time de luna aceasta. Tot ce trebuie sa stii

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist, inspector HR

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.