Financiar

#sergiu oprescu #arb #datorii #insolventa

Oprescu, ARB: Ar trebui evitata intrarea in insolventa a companiilor cu datorii mici

Bancherii cer reglementari care sa incurajeze clientii sa pastreze disciplina financiara, mai ales pe segmentul companiilor, unde problemele la rambursarea creditelor sunt in crestere. Sergiu Oprescu ( foto ), vicepresedinte al Asociatiei Romane a Bancilor, spune ca ar trebui evitata intrarea voluntara in insolventa pentru datorii modice a companiilor cu credite importante contractate la banci.

"Pe fondul reglementarilor privind adecvarea capitalului, o astfel de practica ajunge sa afecteze capacitatea bancilor de a oferi credite", a precizat Oprescu.

"Ar trebui sa evitam transformarea intrarii voluntare in insolventa a companiilor pentru datorii de cateva mii de euro intr-o practica de piata generalizata. Daca antreprenorul isi poate restructura afacerile astfel incat sa supravietuiasca, banca are primul interes sa il ajute", a declarat Oprescu, care detine si functia de presedinte executiv al Alpha Bank , citat de ZF.

Cererea de intrare in insolventa poate fi formulata de un creditor atunci cand o companie inregistreaza o intarziere mai mare de trei luni la plata unei datorii de cel putin 10.000 de lei. In cadrul procedurii de insolventa este numit un administrator al companiei, care trebuie sa vina cu un plan de restructurare a activitatilor. De asemenea, trebuie agreat cu creditorii un plan de rambursare a datoriilor restante, in timp ce obligatiile curente de plata trebuie respectate.

Teoretic, situatia de insolventa apare atunci cand o companie are datorii scadente pe termen scurt mai mari decat lichiditatile de care dispune...

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

  •   2009-03-20
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila: O cariera de succes la varsta de 5 ani

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: SteamOS poate fi descarcat incepand de astazi

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte, specialist IT&C

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii