Financiar

#autoturism #masina #inmatriculari

Inmatricularile de autoturisme au scazut cu peste 57% in primul trimestru

Inmatricularile noi de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor au scazut cu 57,4% in primul trimestru al lui 2010, fata de aceeasi perioada a anului trecut, iar numarul inmatricularilor noi de vehicule pentru transportul marfurilor a scazut cu 40,6%, arata datele Institutului National de Statistica .

Datele statistice arata ca inmatricularile au scazut la toate categoriile de vehicule pentru transportul pasagerilor. Cel mai semnificativ declin s-a consemnat la autoturisme, unde numarul inmatricularilor a fost cu 57,7% mai mic fata de trimestrul I 2009. Categoria autobuze si microbuze a inregistrat o scadere cu 43,8%.

In ceea ce priveste vehiculele rutiere pentru transportul marfurilor, cea mai mare scadere a inmatricularilor s-a inregistrat la categoria autotractoare, unde acestea s-au redus la jumatate fata de primul trimestru din 2009.

Fata de trimestrul al patrulea din 2009, numarul inmatricularilor noi la vehiculele rutiere pentru transportul pasagerilor a scazut cu aproape 40%, iar cel al vehiculelor rutiere pentru transportul marfurilor, cu 36,2%

Potrivit datelor statistice publicate de Comisia Europeana, patru state membre UE - Germania, Franta, Italia si Regatul Unit - au insumat 72,4% din inmatricularile de autoturisme noi, in 2009, mai precizeaza Institutul National de Statistica.

  •   2010-05-05
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Alexandru Enache

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii