Financiar

#inflatie #preturi #alimente #crestere #ins

Inflatia a crescut in februarie la 6,89%

Rata anuala a inflatiei a crescut in februarie mai mult decat estimau analistii, la 6,89%, de la 6,71% in luna precedenta, mai ales ca urmare a scumpirii produselor nealimentare si a cresterii semnificative a tarifelor la servicii, a anuntat, miercuri, Institutul National de Statistica (INS). Banca Nationala a Romaniei (BNR) tinteste in acest an o inflatie de 3,5% plus sau minus un punct procentual (2,5-4,5%), dar prognozeaza ca inflatia se va situa la 4,5% la finalul anului.

Fata de luna ianuarie, preturile de consum crescut in februarie cu 0,88%, mai ales ca urmare a cresterii preturilor marfurilor nealimentare, cu 1,31%, a majorarii tarifelor la servicii cu 1,03%. Produsele alimentare s-au scumpit cu 0,32%, potrivit INS.

De la inceputul acestui an, in cosul de consum al romanilor, pe baza caruia INS calculeaza inflatia, alimentele au o pondere de 37,58%, marfurile nealimentare de 44,05%, iar serviciile cantaresc 18,37%.

Scumpirile din februarie


Cele mai mari cresteri de preturi au fost inregistrate in februarie la medicamente (6,47%), articole medicale (6,15%), cartofi (4,31%), combustibili (3,29%), carti, ziare, reviste (2,52%) si energie termica (2,31%).

 ( citeste continuarea pe newschannel.ro )

  •   2009-03-11
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila: Campanie pentru cariera ei: Urmeaza-ti visul!

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, specialist marketing si vanzari Radu Mircea Chirvase: Cat de mult iti folosesti puterea de cumparator?

Expertul Acasa.ro, specialist marketing si vanzari Radu Mircea Chirvase

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii