Financiar

#primarie #bucuresti #datorii #creante #depozite

Primaria Capitalei, 'ingropata' in datorii de peste 2,70 miliarde lei

Datoriile Primariei Capitalei erau la sfarsitul anului trecut de 2,72 miliarde lei, cu peste 20% mai mari decat la sfarsitul lui 2007, cand totalizau 2,26 miliarde lei. Cea mai mare parte a datoriilor inregistrate pana la 31 decembrie 2008 , de 2,49 miliarde lei, este cauzata de imprumuturile pe termen lung, care, la inceputul anului, se ridicau la 2,07 miliarde lei.

Datoriile curente, care trebuie platite in termen mai scurt de un an, sunt de 139 milioane lei , in crestere cu 40 milioane fata de inceputul anului trecut. Majoritatea acestora (99,7%) reprezinta datoriile primariei la diverse bugete (de stat, de asigurari sociale, etc), conform datelor publicate de municipalitate, citate de NewsIn. In plus, municipalitatea mai avea de achitat, pana la sfarsitul anului trecut, 3,69 milioane lei pentru salariile angajatiilor si contributiile aferente acestora.

Creantele curente, ce trebuie incasate in mai putin de un an, ale primariei se ridica la 113 milioane lei, in timp ce in conturile muncipalitatii, aflate la trezorerie sau la banci comerciale , se afla suma de 990 milioane lei. Din aceasta suma, 68%, adica 673 milioane lei, se afla in depozite bancare .

 ( citeste continuarea pe newschannel.ro )

  •   2009-03-11
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, specialist marketing si vanzari Radu Mircea Chirvase: Cat de mult iti folosesti puterea de cumparator?

Expertul Acasa.ro, specialist marketing si vanzari Radu Mircea Chirvase

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.