Financiar

#recesiune #fmi #someri #previziune

FMI: 50.000 de noi someri si recesiune in 2010

Peste 50.000 de noi someri si recesiune severa in 2010, pare sa fie cel mai recent bilant intocmit de reprezentantii Fondului Monetar International (FMI). Dorin Mantescu , seful directiei generale de analiza macroeconomica si politici financiare din Ministerul Finantelor, a declarat, de asemenea, ca anul viitor nu vom scapa de recesiune, in plus, efectele actualei crize se vor resimti mai bine de doua decenii, a spus acesta pentru Money.ro.

50.000 de noi concedieri in randul angajatilor romani si acutizarea recesiunii sunt ultimele estimari prezentate de Fondului Monetar International (FMI) pentru anul viitor.

Dorin Mantescu, seful directiei generale de analiza macroeconomica si politici financiare din Ministerul Finantelor, a declarat, de asemenea, ca anul viitor nu vom scapa de recesiune, in plus, efectele actualei crize se vor resimti mai bine de doua decenii, a spus acesta pentru pentru Money.ro.

Astfel, primele semne care atesta prognozele institutiei vin din partea presedintelui Traian Basescu, care a spus ieri ca este momentul ca functionarii inutili sa nu mai fie platiti de stat. In acest sens, ministrul Finantelor, Gheorghe Pogea , a declarat ca vor fi disponibilizati circa 20% din angajatii administratiilor fiscale din tara, precizand ca statul nu isi mai permite sa cheltuiasca atat de mult si ca trebuie facute sacrificii.

Statul nu mai poate sa isi plateasca angajatii

Gheorghe Pogea a declarat ca vor fi facute disponibilizari in toate administratiile fiscale din tara, dupa ce va fi implementat un nou sistem de imprimare si centralizare a actelor administrativ-fiscale. Pogea a explicat ca statul nu isi mai permite sa cheltuiasca atat de mult si ca trebuie facute sacrificii.

Aproximativ 20% din angajatii cabinetelor demnitarilor va fi disponibilizati, urmand sa fie operate concedieri si in administratiile fiscale, a spus ministrul.

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

  •   2009-07-31
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, specialist marketing si vanzari Radu Mircea Chirvase: Efectele dependentei dintre cumparatori si vanzatori

Expertul Acasa.ro, specialist marketing si vanzari Radu Mircea Chirvase

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Cosmina Marinescu: Rolul tatalului in stabilirea bugetului familiei

Expertul Acasa.ro, Cosmina Marinescu, consilier financiar

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii