Financiar

#leasing #scadere #piata #criza

Piata romaneasca de leasing a scazut cu 80% in primul semestru

Scaderea accentuata a vanzarilor de autovehicule a adus, pentru piata de leasing , incasari totale mai mici cu 80%, in primul semestru al acestui an, a declarat secretarul general al Asociatiei Societatilor de Leasing din Romania (ASLR), Adrian Dodita. Piata de leasing si-ar putea relua cresterea in 2010, estimeaza reprezentantul ASLR, daca se va debloca procesul de finantare.

Piata romaneasca de leasing s-a comprimat cu 75-80% in primul semestru, in principal din cauza scaderii accentuate a vanzarilor de autovehicule, dar si din cauza renuntarii clientilor la contractele de leasing, a declarat secretarul general al ASLR.

"Estimam ca piata romaneasca de leasing a scazut cu 75-80% in primele sase luni ale acestui an. In ce priveste contractele nou semnate, piata s-a dus dramatic in jos. Foarte putine contracte noi au fost semnate in acest an si mai mult decat atat, unii clienti au renuntat la contractele de leasing din diferite motive", a declarat pentru NewsIn secretarul general al ASLR.

Potrivit acestuia, firmele de leasing sunt preocupate, in prezent, mai mult de derularea si incasarea ratelor de leasing provenite de la contractele anterioare si de valorificarea bunurilor recuperate.

"Societatile de leasing traiesc din veniturile contractelor semnate in urma cu un an sau doi ani...

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

  •   2009-07-31
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii