Financiar

#curs leu-euro #cerere valuta presiuni

Cursul leu/euro continua sa ne enerveze

Importatorii au facut sa creasca brusc cererea de valuta si, pe de alta parte, au avut loc puternice presiuni speculative asupra monedei nationale.

Leul a fost impins in jos, in timp ce monedei unice europene i s-a deschis un culoar liber la urcare, informeaza Ziarul Financiar.

Astfel "stimulat", euro a sarit peste patru praguri psihologice in numai 22 de zile bancare: 4,0296, 4,1385, 4,2127, 4,3025.

Aceasta evolutie a avut doua varfuri explozive: primul la 9 ianuarie, cand a fost depasit pragul de 4,2 lei pentru un euro, al doilea la 20 ianuarie, cand a fost depasit pragul de 4,3 lei pentru un euro. Ambele varfuri, care ne-au enervat pe toti, au fost urmate de miscari ceva mai calme ale cursurilor valutare, afirma Adrian Vasilescu , consilierul BNR.

Aceasta inseamna ca nici excesul de cerere, nici speculatiile n-au reusit sa obtina efecte cu bataie lunga. Si nici n-au avut capacitatea de a-si mentine dominatia pe piata.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea