Financiar

#debitor #faliment #asigurare #credit

Criza creste pretul asigurarilor comerciale

Cresterea cererii pentru asigurarile de credit comercial si riscurilor mai mari de faliment sau de insolventa ale debitorului a facut ca acestea sa se scumpeasca cu 20-25% in primul semestru, a declarat pentru NewsIn un reprezentant al brokerului Marsh Romania. Asigurarea de credit comercial acopera neplata facturilor catre debitorii unei companii, in productie, distributie, prestare de servicii .

"Clientii nostri din sectorul de productie sau distributie sunt interesati de acest produs. Acum, insa, asiguratorii au devenit mult mai rigizi si selectivi in a oferi aceasta asigurare pentru a acoperi falimentul sau insolventa debitorului, avand in vedere actuala situatie economica ", a spus directorul departamentului de asigurari bancare, credite si garantii la Marsh Romania, Eduard Simionescu.

El a explicat ca, in cazul unei astfel de asigurari, se emite factura scadenta intre 30 si 90 zile, iar daca debitorul nu a achitat-o total sau partial in acest interval, exista o asigurare care sa despagubeasca producatorul pentru plata facturii.

Statisticile arata ca ultima perioada a fost marcata de un numar crescut de falimente, iar tendinta ar putea continua. "Asiguratorii sunt foarte atenti in ce priveste incheierea unei astfel de polite, mai ales in sectorul constructiilor, unde riscul este foarte ridicat in prezent", a afirmat Simionescu.

Domenii cu risc scazut

El a precizat ca riscul cel mai scazut este in domeniul alimentar, de consum - alimente, bauturi, cafea, tigari.

"Daca asiguratorii ar fi flexibili ca anii trecuti, si-ar asuma niste riscuri destul de certe. Se estimeaza 5.000 de falimente si chiar mai mult in acest an"...

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea