Financiar

#salariu #candidat #calificare #job

Lipsa candidatilor calificati reprezinta cea mai mare problema a angajatorilor

Avantajul salariilor reduse, pe fondul excedentului de candidati de pe piata muncii, nu ajuta prea mult angajatorii daca, in schimb, Romania detine cel mai mai mare deficit de calificare in randul angajatilor, spun managerii austrieci care activeaza pe piata locala .

Studiul al Horvath&Partners arata ca 46% din companiile austriece se confrunta cu problema lipsei de calificare a angajatilor si considera ca majorarile medii salariale din ultimii ani au fost mai ridicate decat gradul de crestere a productivitatii muncii. Lipsa uneoi culturi business, de responsabilitate sau punctualitate sunt alte probleme ale mediului de lucru din Romania, arata studiul.

Nivelul salariilor din Romania continua sa fie unul destul de bun in raport cu productivitatea muncii, considera managerii din companiile austriece de pe piata locala. Potrivit unui studiu realizat de compania Horvath&Partners, 46% din angajatorii straini spun ca tara noastra detine unul dintre cele mai mari deficite cand vine vorba de angajarea oamenilor calificati, iar nivelul salariilor, desi mai scazut comparativ cu tarile din regiune, este totusi mare in raport cu munca prestata.

"Investitia in programele de formare este tema principala care poate sa duca la atingerea unei convergente in acest sens", considera managerii companiilor austriece, arata studiul preluat de Business Standard.

Astfel, comparativ cu celelalte tari din Europa de Est, Romania se afla la acelasi nivel cu Serbia, din punct de vedere al calificarii personalului, Ucraina si Bulgaria stand mai prost la acest capitol. Astfel, 29% dintre participantii la studiu evalueaza nivelul calificarii in Serbia ca fiind mai ridicat decat cel din Romania, in timp ce doar 25% considera ca Romania are personal mai bine calificat decat Serbia.

Managerii austrieci percep stilul de management romanesc ca fiind principala diferenta in ceea ce priveste cultura de business.

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea