Financiar

#bani #overdraft #card de salarii # descoperire de card

Cati bani poti lua daca optezi pentru credit cu cardul de salarii

Romanii care opteaza pentru credit cu cardul de salarii, cunoscut si sub numele de overdraft , pot obtine o suma care poate fi intre trei si sase ori mai mare decat salariul virat pe card, scrie gandul.info.

Overdraft-ul se poate obtine pe baza unui card de debit , respectiv a cardului pe care ti se vireaza salariul.

Banca pune la dispozitia clientului, la cererea acestuia, o anumita suma de bani care poate fi cheltuita in plus fata de cea care este deja in contul cardului de debit. Banii obtinuti din overdraft vor fi folositi abia dupa ce suma disponibila deja pe card este epuizata. 

Principalul avantaj al imprumutului de tip descoperire de cont este ca el poate fi accesat foarte rapid, cu un set minim de documente, care difera in functie de fiecare banca in parte. Documentele strict necesare sunt: o copie dupa cartea de identitate, adeverinta de salariu si fisa fiscala aferenta anului precedent. Unele banci solicita in plus si o factura la utilitati, de exemplu.

Valoarea sumelor de bani disponibile in plus peste salariu difera de la o banca la alta.

Cei care au card la BCR beneficiaza de un plafon maximal de sase salarii nete, fara a depasi insa nivelul de 20.000 de lei.

In schimb, la ING, limita este de trei salarii nete. Nu se poate acorda o suma mai mare de 30.000 de lei. Totodata, clientii ING trebuie sa aiba un salariu minim de 750 de lei pe luna.

Bancile percepeau in luna ianuarie o dobanda medie la overdraft de 15,7 procente pe an.

  •   2011-03-07
  •  

Articol scris de

Catalin Pavel

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist: Ce este si ce implicatii are Split TVA?

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist, inspector HR

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.