Financiar

#criza #imprumut extern #resurse #somaj #traian băsescu

Basescu: creditul extern va fi pastrat ca "centura de siguranta"

Demersurile pe care autoritatile romane le fac pentru contracatarea imprumutului euro , optimismul presedintelui estimeaza ca acesta este posibil chiar sa nu fie folosit, in ciuda scaderii investitiilor externe si a cresterii somajului.

Imprumutul extern pe care Guvernul vrea sa-l contracteze din surse externe va fi utilizat in ipoteza accentuarii crizei economice, a spus Traian Basescu in cadrul unei conferinte cu mediul de afecri polonez, la Varsovia. Romania ar putea accesa un credit extern, insa numai ca varianta de rezerva in cazul accentuarii crizei economice, potrivit presedintelui.
 
Acesta este convins ca Romania va inregistra in acest an crestere economica si se va apela la finantarea externa doar in cazul in care va fi nevoie, precizand ca imprumutul va fi considerat "o centura de siguranta pentru o eventuala adancire a crizei", desi acesta a spus ca investitiile straine vor scadea in acest an, in timp ce somajul ar putea creste in martie la 5,4%.

"Inca nu am luat o decizie. Va fi o optiune a romanilor, a Parlamentului, daca ne punem o centura de siguranta pentru o eventuala adancire a crizei sau daca vom incerca sa ne incadram in resursele pe care le avem", a declarat Traian Basescu...

 ( citeste continuarea pe newschannel.ro )

  •   2009-03-06
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, specialist marketing si vanzari Radu Mircea Chirvase: Cat de mult iti folosesti puterea de cumparator?

Expertul Acasa.ro, specialist marketing si vanzari Radu Mircea Chirvase

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihologul Cristina-Andreea Dumitras: Cum iti gasesti un job pe timp de criza?

Expertul Acasa.ro, psihologul Cristina-Andreea Dumitras

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii