Financiar

#banca mondiala #limitare cresteri #inghetare #angajari #sporuri

Banca Mondiala recomanda Romaniei inghetarea salariilor si a angajarilor

Limitarea cresterilor salariale la inflatie, inghetarea angajarilor si un plan multianual de inghetare a sporurilor sunt recomandarile venite din partea Bancii Mondiale pentru autoritatile romane .

Intr-un raport realizat pentru autoritatile romane, expertii institutiei arata ca lipsa unei strategii salariale coerente a permis sindicatelor sa aiba solicitari excesive, sa existe compensatii nedrepte si sa apara distorsiuni pe piata muncii .

"Costurile cu personalul consuma o componenta importanta din bugetul Romaniei. Cheltuielile agregate cu personalul au crescut cu 73% din 2005 pana in 2007, in timp ce PIB a avansat cu doar 40% in aceeasi perioada. Majorarea cheltuielilor a fost determinata partial de cresterea numarului de posturi, in special in cadrul autoritatilor locale si in asa numitele sectoare speciale (politie, jandarmerie , pompieri), insa cea mai mare pondere in avans au avut-o majorarile salariale importante", se arata in raport, obtinut de Mediafax.

 ( citeste continuarea pe newschannel.ro )

  •   2009-03-06
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Simona Gabriela Buzatu: Branding - Cum sa eviti vecinii nepotriviti

Expertul Acasa.ro, Simona Gabriela Buzatu, multimedia designer si specialist de marketing online

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.