Financiar

#criza financiara #criza #banci #provocare

Bancile au provocat intentionat criza financiara

Bancile americane si cele europene au produs intentionat criza financiara, demonstreaza un raport publicat de Center of Public Integrity, o organizatie americana de jurnalism de investigatie . "Mega bancile care au finantat industria subprime nu au fost victimele prabusirii sistemului financiar, asa cum au spus. Aceste banci, in mod deliberat, au facilitat finantarea imprumuturilor care acum ameninta sistemul financiar, a declarat directorul executiv al Center of Public Integrity, Bill Buzenberg.

In perioada 2005-2007 au fost aprobate nu mai putin de 7,2 milioane de imprumuturi cu risc, potrivit studiului care a analizat date guvernamentale. De asemenea, 21 din cele 25 de institutii financiare au primit ajutor financiar din partea statului american, iar 11 dintre ele au platit sume importante de bani pentru a evita urmaririle judiciare pentru abuz.

Printre cele 25 de organisme raportul prezinta urmatoarele nume: AIG, Citigroup, HSBC si Barclays Bank, noteaza Capital.

Ca exemplu, pentru a nu intra in faliment, Countrywide Financial, cumparat in 2009 de Bank of America , a emis imprumuturi cu grad ridicat de risc de cel putin 97,2 miliarde de dolari....

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

 

  •   2009-05-08
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.