Contribuabilii persoane fizice au posibilitatea, incepand de vineri, sa depuna si online declaratia privind veniturile realizate pentru anul 2008 , pe langa cele doua metode existente deja: prin posta (cu confirmare de primire) sau direct la registratura.

Pentru depunerea on-line a Declaratiei privind veniturile realizate, persoanele fizice trebuie sa detina certificat digital calificat, eliberat de furnizorii de servicii de certificare, acreditati in conditiile Legii nr.455/2001 privind semnatura electronica. Urmatorul pas este sa se inregistreze ca utilizatori ai serviciului "Depunere declaratii on-line", prin transmiterea, in format electronic , a documentului de confirmare a certificatului calificat, existent pe site-ul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF).

Documentul de confirmare va fi semnat digital de catre solicitant si confirmat, prin semnatura electronica a autoritatii de certificare, in conformitate cu instructiunile de utilizare a serviciului "Depunere declaratii online", se arat in comunicatul emis de ANAF.

Confirmarea dreptului de utilizare a serviciului "Depunere declaratii online", existent pe portalul ANAF, se transmite persoanei solicitante, prin posta electronica, la adresa mentionata in documentul de confirmare. Completarea si transmiterea declaratiilor fiscale se efectueaza in conformitate cu instructiunile de utilizare a serviciului "Depunere declaratii online", utilizandu-se formularele de declaratii fiscale existente pe site.

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

 

 

  •   2009-05-08
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist: Ce se intampla cu salariatii part-time de luna aceasta. Tot ce trebuie sa stii

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist, inspector HR

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.