Financiar

Banca Mondiala zice ca ne da primele 300 de milioane de euro

euro , conform unui comunicat al bancii, citat de NewsIn.

Benoit Blarel, seful Biroului Bancii Mondiale in Romania, a spus ca imprumutul sprijina implementarea programului guvernamental de consolidare a modului in care sunt gestionate cheltuielile publice si de diminuare a impactului crizei asupra populatiei sarace.

Oficialul a mai spus ca imprumutul are rolul de a minimiza riscurile aferente crizei sectorului financiar national, prin abordarea vulnerabilitatilor existente si potentiale, precum si prin consolidarea procesului de reglementare si consolidare, in vederea sustinerii pe termen lung a unui "sector financiar mai rezistent, care sa functioneze mai bine".

"Abordarea agendei reformei structurale este foarte importanta, pentru ca intarirea rezistentei economiei la socurile crizei va sustine mai bine Romania in demersul de reluare a unei cresteri sustinute pe termen mediu ”, a subliniat Swati Ghosh, Task Team Leader in cadrul programului.

Cea de-a doua transa a imprumutului va fi de 360 milioane euro si ar putea fi aprobata pana la sfarsitul acestui an, iar cel de-a treia, de 340 milioane euro, ar urma sa fie acordata la jumatatea anului 2010.

Banca Mondiala a cerut guvernului Romaniei sa faca reforme in trei sectoare diferite: administratia publica, sectorul financiar si protectia sociala.

 ( citeste continuarea pe NewsChannel.ro )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea