Financiar

#ministru #turism #minister #tichete #vacanta #firme #privat

Udrea: Pana in prezent s-au vandut tichete de vacanta in valoare de 2 milioane euro

Ministrul Turismului , Elena Udrea, a declarat ca, pana acum, s-au vandut tichete de vacanta in valoare de doua milioane de euro, majoritatea fiind acordate de firme din domeniul privat. Ea a adaugat ca principalele doua campanii de promovare derulate de Ministerul Turismului (MT) in acest an, Litoral si Bucovina de sarbatorile pascale, Litoral de 1 mai au adus, conform datelor ANAT si IPJ, aproximativ 125.000 de turisti si venituri de 8 milioane de euro, doar pentru prima campanie.

"Proiectul legii tichetelor de vacanta se afla in prezent in Parlament, pentru a fi avizat. Acest proiect se aplica deja de trei luni si, deocamdata, are ca destinatie doar mediul privat , care a acordat astfel de tichete de vacanta in valoare de peste doua milioane de euro", a declarat ministrul turismului, Elena Udrea, la prezentarea bilantului pe primele sase luni de la re-infiintarea ministerului.

"Romania are nevoie, la nivel international de o campanie de identificare ca destinatie turistica distincta, prin care sa aducem notorietate tarii, deoarece nu este cunoscuta international. Avem avantajul ca tara noastra ofera toate tipurile de turism. Actualul tip de promovare, lansat la Paris, "Romania, the land of choice", se va face, pana la aparitia brandului turistic al Romaniei, moment in care se va gandi un alt tip de promovare", a declarat Udrea, citata de NewsIn.

Conform ministrului turismului, bugetul MT a fost initial de 397.302.000 lei, diminuat cu circa 11%, la 352.631.000, de la rectificarea bugetara, ceea ce reprezinta 0,06 din PIB. Cea mai mare parte a bugetului, 73%, este destinata sustinerii autoritatilor publice locale pentru inevstitii in infrastructura de turism.

Astfel, din bugetul alocat, aproximativ 29%, respectiv 36 milioane lei, s-au cheltuit deja majoritatea proiectelor aflandu-se in faza executarii licitatiilor. in ceea ce priveste activitatea de promovare, pentru aceasta a fost alocata suma de 13.336.000 lei, adica aproximativ 3 milioane de euro.

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea