Financiar

#china #s&p #germania #criza financiara #banci #rbs

<b>Presa internationala:</b> China isi va reveni prima din criza

Royal Bank of Scotland (RBS) este cel mai important creditor al producatorului de chimicale falimentar Lyondell Chemical, motiv pentru care se inregistreaza, in momentul de fata, pierderi de 3,47 miliarde dolari, bani imprumutati companiei americane, anunta Bloomberg.

Pierderea aceasta se adauga la cele inregistrate in 2008 care insumeaza 10.4 miliarde dolari. RBS a fost salvata de la faliment in 2008 printr-o infuzie de aproape 30 miliarde de dolari.

Spania primeste avertizari din partea S&P Pericolele crescande ale unei Europe in recesiune au fost subliniate luni cand Spania a fost a treia tara in cateva zile avertizata cu privire la deterioarea rapida a mediul financiar, informeaza Financial Times.

Ratingul Standard & Poor AAA (maxim) pe care Spania il detine in momentul de fata, risca sa fie micsorat din cauza datoriilor acumulate de catre sectorul privat, ca urmare a intrarii in recesiune in cel de-al patrulea semestru. Vineri, atat Grecia cat si Irlanda au fost avertizate de S&P ca se gasesc in iminenta retrogadarii pe fundalul inrautatirii climatului economic.

Madoff ramane in libertate Un magistrat federal a refuzat luni solicitarea procurorilor ca Bernanrd Madoff sa fie inchis pana la inceperea procesului privind inselaciunea de 50 miliarde de dolari pusa la cale de catre acesta, scrie The New York Times.

Madoff poate ramane in continuare in apartamentul sau din Manhattan purtand un dispozitiv electronicde urmarire si fiind permanent sub supravegherea unei echipe de paza, angajata de catre sotia acestuia. 

  •   2009-01-13
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila: O cariera de succes la varsta de 5 ani

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Vehiculele electrice vor reduce poluarea cu peste 20%

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte, specialist IT&C

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.