Cariera

#job #salariu #absolventi

Primul salariu al absolventilor a scazut cu pana la 50% in ultimii doi ani

Absolventii de facultate din Romania sunt mult mai prost platiti ca cei din alte tari europene. Mai mult, criza i-a facut pe euro .

Daca absolventii facultatilor de inginerie se pot angaja cu un venit de 285 de euro lunar, cei ai institutiilor de Stiinte economice primesc doar 245 de euro, arata un studiu realizat de Unitatea Executiva a Consiliului National al Calificarilor si al Formarii Profesionale a Adultilor (UNCNCFPA).

“Asteptarile salariale la angajare au scazut cu pana la 50% fata de anii trecuti. Astfel, pentru un job de entry-level, candidatii accepta un salariu de 250 de euro, fata de 450-500 de euro cat cereau in 2007-2008”, a explicat Adela Rapeanu, Communication Expert Myjob, citata de Realitatea.net.

In Romania, cei mai bine platiti absolventi sunt cei cu diplome in arhitectura (440 euro) si cei din medicina (300 de euro).

Costurile cu forta de munca au scazut in costurile totale ale companiilor in ultimii doi ani. Daca in 2008, cele mai multe companii cheltuiau 12% cu cheltuielile legate de personal, procentul a scazut la 9% in 2010, arat un studiu realizat de compania de consultanta PricewaterhouseCoopers , citat de aceeasi sursa.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea