Cariera

#absolvent #job #angajator

Absolventii spun ca invata la job jumatate din abilitatile profesionale necesare

Absolventii spun ca mai mult ce jumatate dintre cunostintele si abilitatile necesare la locul de munca se invata chiar dupa angajare.

Cele mai multe cunostinte si abilitati profesionale (55%) se invata la locul de munca, 32% in facultate si 14% in alte imprejurari, arata un studiu realizat de Unitatea Executiva a Consiliului National al Calificarilor si al Formarii Profesionale a Adultilor (UECNCFPA).

Cei mai multi angajati considera insa ca studentii ar trebui sa fie deja specializati in momentul obtinerii diplomei de licenta, potrivit Cariereonline.ro.

Absolventii invatamantului superior dar si angajatorii spun ca acesta nu furnizeaza abilitatile practice necesare la locul de munca.

86% dinte absolventi spun au invatat meserie mai degraba la locul de munca si nu la facultate, iar jumatate dintre ei cred ca stagiile de practica desfasurate in timpul facultatii le-au fost utile in activitatea de dupa absolvire, arata sondajul UECNCFPA.

Doar o parte mica dintre angajatori (18%) spun ca in cursurile de formare trebuie reluate informatii studiate in facultate, iar 43% spun ca trebuie dobandite cunostinte suplimentare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea