Cariera

#job #angajare #mos craciun #sarbatori

Nu rata joburile sezoniere!

Chiar daca suntem in plina criza financiara, in perioada sarbatorilor companiilor vor fi intotdeauna interesate in a se promova cat mai mult pe piata. Afla care sunt potentialele joburi de sarbatori si cum poti sa faci un ban in plus.

mos craciun la mare cautare


Primul job sezonier este bineinteles, traditionalul Mos Craciun si personajele asociate acestuia. Fie ca este vorba despre o petrecere pentru copii , petreceri in cadrul unei companii sau promotii pe strada sau in magazine, Mos Craciun lucreaza in luna decembrie!

Avantajul acestui job este faptul ca poate fi dus la capat cu succes atat de tineri cat si de pensionari, si nici veniturile nu sunt deloc de neglijat. Onorariul poate incepe de la 50 de lei, in functie de personaj si ajunge pana la sume calculate in euro, in functie de eveniment.

Asadar, daca reusesti sa te distrezi in compania copiilor, daca ai o voce placuta sau esti mai zburdalnic, in perioada sarbatorilor poti deveni un Mos Craciun vesel, o Craciunita haioasa, un ren sau un spiridus zburdalnic. Sunt avantajati cei care au mai avut experiente in anii precedenti, insa intotdeauna exista un inceput.

Promoteri si personal suplimentar in magazine

Un alt mod rapid de a face niste bani de buzunar sunt promotiile din magazine sau de pe strada. Companiile incearca sa faca profit intr-un timp scurt – perioada sarbatorilor – asa ca incearca sa atraga cumparatorul prezentandu-i produsul in mod direct, si de cele mai multe ori, oferindu-i promotii avantajoase.

In afara de promotii, supermarketurile cauta ajutoare pentru a suplimenta personalul de sarbatori: agenti de asigurare, arhivari, casieri, culegatori manuali, curieri, lucratori comerciali, manipulanti marfuri, operatori ambalare, operatori depozit, operatori linie de productie , vanzatori. Indrepata-ti atentia spre magazinele mari, dar si spre targuri si tarabe amplasate special doar in aceasta perioada.

Ghid si instructor pentru turisti

Turistii se inghesuie la munte, asa ca daca esti student la Facultatea de Turism sau de Sport ori ai experienta in aceste domenii, ai putea sa te angajezi ca ghid sau instructor pentru schi, snowboard sau patinaj. Conditia pentru un astfel de job este ca institutia la care esti student in prezent sau ai studiat sa fie acreditata.

Specialistii sustin ca nu atat experienta este cea cautata, ci spiritul organizatoric al candidatului, abilitatile de comunicare si capacitatea de a lucra in echipa. In plus, tinerii sunt avantajati tocmai pentru ca este vorba despre o perioada scurta, de doua trei saptamani.

Urmareste si joburile imediat dupa Craciun, mai ales in ceea ce priveste promotiile pentru dulciuri, carne sau bauturi alcoolice. Cum revelionul se apropie, va fi nevoie de ajutor suplimentar si acolo.

Ai grija si la fixarea onorariului: poti stabili inca de la inceput plata pentru intregul sezon sau plata pe ora si comision in functie de vanzari.

Daca nu stii de unde sa faci rost de aceste joburi, poti contacta fie o agentie pentru joburi online sau poti merge direct la sursa. De cele mai multe ori, anunturile sunt plasate direct in incinta facultatilor pentru a fi vazute usor de catre studenti. Incepe cautarea in magazinele mari, hoteluri, restaurante, firme de catering, distractie si agentii de publicitate .
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea